Ratkaisut

  • Prosessin visualisointi
  • Energianseuranta

Tuotteet

  • Proficy iFIX
  • Proficy Historian

Saavutetut hyödyt

  • Keskitetty prosessin seuranta ja hallinta
  • Kustannusten optimointi
  • Historian analysointi työkalu
  • Luotettava raportoinnin perusta

Hallittu oluen tuotanto ja energiankulutuksen seuranta

InBev on yksi suurimmista oluenvalmistajista maailmassa. InBev toimii 20 maassa Pohjois-Amerikassa, Länsi-Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla. Alankomaiden Dommelenissa tuotetaan paikallista Dommelsch-tuotemerkkiä, jonka volyymi on 900 000 hehtolitraa vuodessa.

Keskitetty prosessinohjaus

Kriittisten prosessiparametrien seuranta on tärkeää lopputuotteen korkean laadun varmistamiseksi. Tämän kaiken tulee tapahtua reaaliajassa valvomosta. Varsinaista prosessia johtaa PLC, joka säätelee prosessilaitteiston venttiilejä ja toimilaitteita. Proficy iFIX -ohjelmisto lukee PLC:n tuhansien prosessiparametrien tilan ja esittää nämä reaaliaikaiset tiedot graafisesti käyttäjälle. Hälytyksen sattuessa järjestelmä ilmoittaa käyttäjälle automaattisesti ja voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin vain yhdellä tai kahdella hiiren napsautuksella. Tällä asetuksella koko prosessia voidaan seurata jatkuvasti ja vain yksi henkilö voi hoitaa sen.

Energiankulutuksen seuranta

Energiankulutus on merkittävä kustannustekijä koko panimoprosessille. Veden käyttö, jäähdytysenergia, sähkön kulutus ja CO2-lisäaineet ovat prosessin suurimpia energiankuluttajia.

Proficy Historianin avulla kaikki arvot voidaan tallentaa ja analysoida esim. eräkohtaisesti. Proficy Historian on huomattavasti relaatiokantapohjaisia trendimekanismeja nopeampi ja tarjoaa enemmän työkaluja historiallisten tietojen vertaamiseen ja raportointiin. Historian Excel-lisäosan ansiosta automaatio-osasto voi helposti selata prosessidataa myös Excelistä ja luoda Excel-raportteja..

Saavutetut tulokset

Valmistusprosessin seuranta- ja ohjauskerroksen standardointi Proficy iFIX -ratkaisulla on mahdollistanut keskitetyn ratkaisun ja minimoinut tarvittavat toimet koko prosessin hallitsemiseksi. Tallentamalla kriittiset prosessiparametrit keskitettyyn Proficy Historian -tietokantaan kustannusanalyysit tiettyjen prosessimuutosten vaikutuksista on helppo todeta. Järjestelmä tarjoaa erinomaisen infrastruktuurin valmistuserien laatuanalyysien ja muiden tarkastelujen tekemiselle.

Kerromme mielellämme lisää!

Myyntimme ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun haasteeseesi ja ympäristöösi.

Ota yhteyttä