Nokian Raskaat Renkaat on erikoisrenkaiden valmistaja, jonka tuotealueisiin kuuluvat metsäkone-, maatalous-, kaivos- ja satamarenkaat sekä kuorma-autojen ja bussien renkaat. Raskaiden renkaiden tuotanto sijaitsee Nokialla yhdessä henkilöautojen renkaiden tuotannon kanssa.

Ratkaisut

 • Kone- ja laiteliitynnät
 • Keskitetty prosessitiedonkeruu
 • Tuotannon reaaliaikainen raportointi
 • Tuotannon suunnittelu ja hienokuormitus

Tuotteet

 • Kepware KEPServerEX
 • GE Proficy Historian
 • Rob-Ex Scheduler
 • ThingWorx

Saavutetut hyödyt

 • Keskitetty prosessin seuranta ja hallinta
 • Kustannusten optimointi
 • Historian analysointi työkalu
 • Luotettava raportoinnin perusta

Pitkäaikainen yhteistyökumppani

”Novotek on meidän pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Aloitimme yhteistyön vuonna 2010. Haimme tuolloin oikeaa partneria tuotannon digitalisoimiseen, jolloin Novotek tuli mukaan kuvioihin”, muistelee Pasi Antinmaa.

”Useimmat softatalot osaavat kyllä tehdä sitä softaa, mutta kun puhutaan tuotannon digitalisoinnista, niin pitää ymmärtää myös se, mitä automaatiotasolla tapahtuu. Novotekin automaatio-osaaminen vakuutti meidät ja sen takia lähdimme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan”, Antinmaa sanoo.

Yhteistyömme aikana olemme tehneet Novotekin kanssa erilaisia projekteja. Projektit ovat voineet olla erittäin lyhyitä, kuten esimerkiksi jonkin yksittäisen kohteen digitalisointi, tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kaksi vuotta kestäviä kokonaisuuksia, Antinmaa summaa.

“Olemme pystyneet digitalisoimaan tuotantoamme pitkälle. Siihen liittyy meille tärkeitä arvoja. Läpinäkyvyyden ansiosta tiedämme tilannekuvan. Myös ohjattavuus on parantunut. Nämä ovat sellaisia asioita, joita lähdimme tuotannon digitalisoinnilla tavoittelemaan”, hän toteaa.

Pitkälle digitalisoitu tuotanto tuo läpinäkyvyyttä ja helpottaa ohjausta

Novotek on tehnyt Nokian Raskaille Renkaille tuotannon ohjausjärjestelmän, jolla tehdään päivittäistä ohjaamista sekä työnjohto- että työntekijätasolla. Tapahtumat tallentuvat historiatietokantaan, jonka avulla dataan päästään kiinni aina tarvittaessa myös jälkikäteen. Iso kokonaisuus on hyödyttänyt Nokian Raskaita Renkaita huomattavasti kasvavassa liiketoimintaympäristössä.

Laatu on ollut erinomaista

Yhteistyö Nokian Raskaiden Renkaiden ja Novotekin välillä on sujunut Antinmaan mukaan hyvin. Alkuvaiheen pienemmistä projekteista on siirrytty koko ajan isompiin projekteihin. Erityistä kiitosta saavat Novotekin erinomainen laatu sekä uudet kehitysideat.

Aina kun tehdään tuotantoon ja automaatioon liittyviä asioita, niin virhe koodissa tai toiminnassa aiheuttaa yleensä sen, että tuotanto pysähtyy. Se ei tietenkään ole ikinä mikään kovin hyvä asia. Tällaista en muista Novotekin kanssa käyneen koskaan. Tärkeää on se, että he tuntevat meidän tuotantoamme ja tietävät, mitä me teemme. Laatu on ollut erinomaista, Antinmaa kuvailee.

Novotekin automaatio-osaamien vakuutti meidät ja sen takia lähdimme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan.

Pasi Antinmaa, Tehdaspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat
Hyödynnetyt tuotteet
Kepware KEPServerEX

Johtava kommunikaatioalusta PLC- ja automaatiojärjestelmien tiedon yhdistämiseen.

 

Kepware KEPServerEX
Proficy Historian

Täydellinen työkalu tuotannon tietojen tallentamiseen ja jakamiseen – puskuroi datan sekä tarjoaa useita rajapintoja ja työkaluja tiedon hakuun ja käsittelyyn.

Proficy Historian
ROB-EX Scheduler

Saat yleiskatsauksen tuotannosta erityisesti tuotannon suunnittelua varten kehitetyllä työkalulla.

 

 

ROB-EX Scheduler
ThingWorx

Markkinoiden johtava IIoT alusta liiketoimintasi uudistamiseen.

 

 

ThingWorx

Kerromme mielellämme lisää!

Myyntimme ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun haasteeseesi ja ympäristöösi.

Ota yhteyttä