Blogi, IoT

Näin tunnistat hyvän teollisen IoT alustan, osa 3/3

Tuki teollisuuden tarpeille ja käyttötapauksille

Sakari Aulanko

IIoT-alustan valmis tuki teollisuuden käyttötapauksille on valtava etu, kun järjestelmä halutaan saada tuottamaan nopeasti ja tehokkaasti. Lue lisää blogistani.


Kokosin IIoT-alustojen vertailun tueksi blogisarjan, jossa esittelen hyvän teollisen IoT-alustan 3 tärkeää ominaisuutta: datan käyttömahdollisuudet, skaalautuvuus sekä tuki teollisuuden tarpeille ja käyttötapauksille. Tässä blogissa jaan vinkkini hyvän IIoT-alustan tuesta.

Miten tunnistaa hyvä teollisuuden IoT alusta?

Vinkki 3: Tukee valmiiksi teollisuuden tarpeita ja käyttötapauksia

Toimintavarmuus läpi dataputken

Koska teollisuudessa on huikea määrä dataa ja prosesseja, on alustan toimintavarmuus enemmän kuin kriittistä luotettavan datan keräämiseksi ja hyödyntämiseksi. Jos verkkoyhteys katkeaa yllättäen tai käytössä ilmaantuu muita virhetilanteita, on alustan ja sen palvelujen pystyttävä puskuroimaan dataa lähdejärjestelmistä ja palauttamaan se myöhemmin automaattisesti takaisin alustalle.

Tiedonkeruun komponenttien onkin hyvä olla laadukkaita, mielellään teollisuudessa laajasti käytettyjä ja toimintavarmoiksi todettuja.

Sisältää modernit analytiikkatyökalut

Korkeaan jalostusarvoon kykenevä alusta sisältää valmiiksi modernit analytiikkatyökalut tiedon louhintaan ja koneoppivien sovellusten tekemiseen. Yleisimpiä käyttökohteita teollisuudessa ovat kunnonvalvonta, tuotannon optimointi sekä laadun ja turvallisuuden parantaminen mm. anomalioiden havaitsemisen, prosessien mallintamisen, laadullisen pisteytyksen sekä ennusteiden tekemisen kautta.

Samalla, kun analytiikan hyödyntäminen tunnistetaan strategisesti tärkeänä, voidaan se nähdä myös haasteena ja osaamisen puutteena. Kehittyneimmät alustat tarjoavatkin low/no-code-tyyppisen kehitysympäristön koneoppivien mallien luomiseksi. Näillä työkaluilla perinteisenkin teollisuusyrityksen on helppo lähteä nostamaan osaamistaan ja tuottamaan moderniin analytiikkaan perustuvia palveluja pienellä investointi- ja osaamiskynnyksellä.

Perustuu parhaisiin tietoturvakäytänteisiin

Koska IIoT-alusta yhdistyy teollisuusyrityksen eri järjestelmiin ja käsittelee suuria määriä kriittistä dataa, on alustan tärkeä sisältää ja tukea parhaita tietoturvakäytänteitä, kuten tietoturvaprotokollia, salauksia sekä käyttäjien- ja käyttöoikeuksien hallintaa.

Alustan on myös hyvä pystyä hallinnoimaan kenttälaitteiden tietoturvapäivityksiä, monitoroimaan alustan epänormaalia käyttöä ja toimintaa sekä aktivoimaan havaintojen pohjalta tarvittavia toimia. Nykyaikaisissa alustoissa tietoturva on osa kehityssykliä ja alusta ohjaa käyttäjiä toimimaan alustan ja sen komponenttien kanssa parhaiden käytänteiden mukaisesti.

Lisätietoa

Haluaisitko kuulla lisää ratkaisuista, jotka täyttävät modernin IIoT-alustan kriteerit mm. skaalautuvuudestajoustavista datan käyttömahdollisuuksista sekä tuesta teollisuuden tarpeille ja käyttötapauksille?

Tutustu tuotesivuillamme ThingWorx-alustaan, joka on yksi alan johtavista ratkaisuista.

Ota yhteyttä, kun haluat kuulla lisää IIoT-ratkaisuista:
sakari.aulanko(at)novotek.fi tai puh. +358 40 167 6708.

Tutustu myös blogisarjan muihin kirjoituksiin:

Lisää asiantuntijamateriaalia