Valvomojärjestelmä ja siihen liittyvä raportointi luovat perustan toiminnalle

Alva on vesi- ja energiapalveluiden tarjoaja Jyväskylän alueella. Yhtiö toimittaa talousvettä, sähköä ja vettä asiakkaille pääosin Jyväskylässä, mutta on laajentanut toimintaansa myös valtakunnalliseksi. Jyväskylän kaupungilla on yhteensä kolme päävedenottamoa ja vedenkäsittelylaitosta, joiden valvomojärjestelmä sekä keskitetty tiedonkeruu- ja raportointijärjestelmä on toteutettu Novotekin edustamien Proficy iFIX ja Proficy Historian ohjelmistotuotteiden avulla. Vesihuoltopalveluita toimitetaan alueella noin 130 000 talouteen.

Keljonlahden voimalaitos. Kuva: Alva

Ammattitaitoista, nopeaa ja joustavaa palvelua

Vesihuollon toiminnallisia kulmakiviä ovat tuoteturvallisuus, toiminnan jatkuvuus sekä taloudellisuus. Toimiva automaatiojärjestelmä ja siihen liittyvä tiedonkeruu sekä raportointi luo perustan kaikkien näiden kulmakivien alle.

Novotek tarjoaa Alvalle tarvittavat ohjelmistot, tukipalvelun, käyttöönottokoulutukset sekä päivitykset siten, että päivityksien asentaminen tapahtuu Alvan alihankkijan kautta.

“Käyttöönottokoulutukset olivat mielestäni todella ammattitaitoisesti ja laadukkaasti hoidettu”, Tyrväinen kiittelee. “Ongelmatilanteissa Novotek on taustatukena ratkaisuja haettaessa joko suoraan meidän tai sitten alihankkijamme kautta.”

Novotek huolehtii ohjelmistopäivityksistä ja niiden ajan tasalla pitämisestä. Käyttötuki on ollut aina asiallista ja riittävän nopeaa.

Jukka Tyrväinen, tuotantopäällikko, Alva

Jukka Tyrväinen Alvan voimalaitoksessa. Kuva: Alva

Sujuvaa yhteistyötä aiotaan jatkaa

Novotek on yksi Alvan keskeisiä järjestelmätoimittajia. Yhteistyö sujuu hyvin ja sitä aiotaan myös jatkaa. Novotekin palvelua Tyrväinen kuvailee joustavaksi.

“Yksi konkreettinen viimeaikainen hyöty on prosessidataan pohjautuvan raportoinnin helpottuminen ratkaisun käyttöönoton jälkeen”, Tyrväinen summaa.

Meillä on tällä hetkellä vuosikymmenien mittainen kokemus tästä järjestelmästä. Sen taustalla on satoja ja taas satoja järjestelmäkuvia. Olemme kokeneet tämän kokonaisuuden palvelleen hyvin meidän tarpeitamme tähän asti ja todennäköisesti tulevaisuudessakin.

Jukka Tyrväinen, Alva
Lisätietoja
database icon
Proficy Historian

Täydellinen työkalu tuotannon tietojen tallentamiseen ja jakamiseen – puskuroi datan sekä tarjoaa useita rajapintoja ja työkaluja tiedon hakuun ja käsittelyyn.

Proficy Historian
heart icon
Asiakastarina

Fortum Hydro siirtää datan pilveen kaikista vesivoimalaitoksistaan Novotekin kanssa.

Lue asiakastarina
DataSheet
Blogi

Onko teillä riittävän tehokkaat välineet datan hyödyntämiseen?

Lue blogi

Kerromme mielellämme lisää!

Myyntimme ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun haasteeseesi ja ympäristöösi.

Ota yhteyttä