GE Digitalin kehittämä Proficy Plant Applications on yksi markkinoiden parhaista ja kattavimmista MES tuotannonohjausjärjestelmistä. Ratkaisu kerää, analysoi ja auttaa hallitsemaan niin pitkälle automatisoituja prosesseja kuin myös manuaalista työtä. Ensiluokkaisten jäljitettävyys ja laadunvalvonta-ominaisuuksien ansiosta ratkaisusta hyötyvät erityisesti prosessi-, elintarvike ja lääketeollisuuden yritykset, mutta se soveltuu erinomaisesti myös muiden yritysten tarpeisiin.

Proficy Plant Applications MES tuotannonohjausjärjestelmä

Gartner® Magic Quadrant™-raportissa Proficy Plant Applications menestyi erinomaisesti. Pääset lataamaan raportin maksutta klikkaamalla tästä (linkki johtaa GE Digitalin sivuille).

Kattava MES tuotannonohjausjärjestelmä

Proficy Plant Applications antaa yleiskatsauksen ja hallinnan tuotannostasi yhden järjestelmän kautta. Ohjelmisto toimii työkaluna tehokkuuden, laadun ja suorituskyvyn jatkuvaan parantamiseen. Tuotannonohjausjärjestelmä koostuu seuraavista moduuleista: Efficiency Management, Production management and & tracking, Quality management ja Batch Analysis. Moduulit on esitelty tarkemmin suomeksi seuraavassa kappaleessa. Voit ostaa joko yksittäisen moduulin tai sitten koko paketin.

Laaja MES-kokonaisratkaisu voi koostua esimerkiksi seuraavanlaisesta kokoonpanosta: Proficy Plant Applications + Proficy Historian + Proficy iFIX HMI/Scada + Proficy Operations Hub.

Moduulipohjaisuus tekee varmatoimisesta valmisratkaisusta yksilöllisen ja nopeasti käyttöön otettavan. Lisäksi saat ratkaisuun joustoa, sillä sitä mukaan, kun liiketoimintasi kehittyy ja tarpeet muuttuvat voit lisätä uusia ominaisuuksia MES-ratkaisuusi. Proficy-ohjelmistot on suunniteltu sulautumaan toisiinsa saumattomasti.

Proficy Plant Applications moduulit:

Tehokkuuden hallinta

Tehokkuuden hallinta
Efficiency Management

Moduuli seuraa ja valvoo laitteiden tehokkuutta (OEE) ja muita kriittisiä keskeisiä suorituskykyindikaattoreita kuten seisokkeja, hukkaa, tuotantomääriä, MTFB:tä (mean time between failures) ja MTTR:ää (mean time to repair).

Analysoimalla kaikki tiedot Proficy Plant Applications pystyy tunnistamaan ja näyttämään syy-yhteydet. Järjestelmä tukee manuaalista, puoliautomaattista ja täysautomaattista tiedonkeruuta.

Näyttökuva - Proficy Plant Application näkymä - Tuotannonhallinta ja seuranta

Tuotannonhallinta ja seuranta
Production Management & Tracking

Moduulin avulla saat kattavat yleiskuvan koko tuotantovirrasta. Pysyt suunnittelemaan ja ohjaamaan eri tuotteiden tuotantolinjoja ja yksittäisiä toimintoja. Tilaukset haetaan suoraan ERP-järjestelmästä, ajoitetaan tuotantoon ja toteutetaan kapasiteetin salliessa. Tiedot valmistuneiden yksikköjen määrästä ja raaka-ainekulutuksesta siirtyvät ERP:iin automaattisesti.

Moduuli tarjoaa täyden jäljitettävyyden raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen sekä kattavan raportoinnin ja analyysin.

Laadunhallinta Quality Management

Laadunhallinta
Quality Managment

Quality Management-moodulin avulla voit olla varma tuotteiden laadusta ja pystyt reagoimaan poikkeamiin hyvissä ajoin.

Työkalu tuottaa trendejä, tilastoja, SPC (Statistical Process Control – tilastollinen prosessinohjaus) ja kontrolloi laatutasoja jatkuvasti. Havaitessaan virheen järjestelmä ilmoittaa siitä hyvissä ajoin. Näin pystyt säästämään materiaali- ja energiakustannuksissa, välttämään hylkyjä ja lopulta alentamaan tuotantokustannuksia. Lisäksi varmistat tasaisen laadun ja pystyt paremmin vastaamaan loppuasiakkaiden toimitusaikoihin. Käyttöohjeet, tekniset tiedot, reseptit, toimenpideasiakirjat, laboratorionäytteet ja monet muut vastaavat tiedot voidaan integroida moduuliin. Moduuli tukee CRF Part 11-standardia.

Eräanalyysi - Batch Analysis

Eräanalyysi
Batch Analysis

Batch Analysis – moduulin avulla voit analysoida ja vertailla tietoja erä-, prosessi- ja vaihetasolla. Moduuli perustuu ISA-88-standardiin ja se on yhteensopiva tunnetuimpien erätoimitusjärjestelmien (DCS) kanssa. Käynnissä olevien ja valmistuneiden erien reseptikohtaiset tiedot tallentuvat sähköisesti EBR (= Electronic Batch Records) -muotoon.

Merkittävimmät ominaisuudet

  • Vapaus: valitse tarjolla olevista moduuleista parhaiten itseäsi palveleva kokonaisuus.
  • Seuraa ja etsi tietoja tuotannon tilasta, laitteista ja materiaaleista yhden mittausjärjestelmän kautta.
  • Mahdollisuus hallita useita laitoksia jopa globaalilla skaalalla.
  • Seuraa tuotantoa reaaliajassa.
  • Anna henkilöstölle tarvittavat tiedot tuotannon nopeaan optimointiin.
  • Seuraa koko tuotantoprosessia raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen ja jakeluun.
  • Pääse käsiksi tuote-, erä-, ja prosessianalyyseihin.
  • Käyttäjäystävällinen ja graafinen käyttöliittymä, joka toimiin niin PC:llä kuin myös mobiilisti.
Proficy Plant Applications näyttökuva

Kehitetty teollisuusyrityksille

Proficy Plant Applications soveltuu modulaarisuutensa ansiosta monenlaisille ja kokoisille teolliseen tuotantoon erikoistuneille yrityksille. Erinomaisten jäljitettävyysominaisuuksiensa ansiosta se on erityisen hyödyllinen aloilla, joiden toiminta on vahvasti säänneltyä ja valvottua, kuten esimerkiksi elintarvike- ja lääketeollisuus.

5 star review

Plant Apps on meidän MES-alustamme ydin, jonne syötämme tilauksia, tuotetietoja ja relevanttia master dataa valmistuksessa käytettäväksi. Se on keskeinen triggering application kaikille valmistuksen ja laadun tapahtumille tuotannossa.
Uponor

Proficy Plant Applications sulautuu saumattomasti yhteen seuraavien tuotteiden kanssa:
Proficy Historian

Proficy Historian tekee datan keräämisestä, tallentamisesta  ja jakamisesta helppoa.

Lisätietoja
Proficy Operations Hub

Tee tiedosta näkyvää ja nopeasti ymmärrettävää non-code visualisointialustan avulla.

Lisätietoja
ROB-EX Scheduler

Työkalu tuotannonsuunniteluun ja hienokuormitukseen.

Lisätietoja

Haluatko kuulla lisää?

Asiantuntijamme auttavat sinua rakentamaan ratkaisun, joka vastaa yrityksesi tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Ota yhteyttä