Home Ratkaisut ja tuotteet MES – Smart Factory

Mikä on MES?

MES (Manufacturing Execution System) on järjestelmä, jonka avulla voit seurata ja hallita tuotantoa reaaliajassa. Järjestelmästä saat tärkeää tietoa tuotannon kapasiteetista, koneiden ja laitteiden käytöstä, varastotilanteesta ja tuotannon etenemisestä. Älykäs järjestelmä toimii tukena päätöksenteossa ja auttaa tuotantoprosessien optimoimisessa ja suunnittelussa.

Digitalisoi toimintasi

Älykäs Lean-tuotanto

MES-järjestelmä hallitsee ja dokumentoi tuotantoprosessin kokonaisuudessaan reaaliaikaisesti raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen asti. Järjestelmän tavoitteena on Lean-periaatteiden mukaisesti parantaa tehokkuutta, lisätä tuottavuutta sekä vähentää virheitä ja häiriöitä tuotannossa. Moderni MES-ratkaisu pystytään integroimaan osaksi toiminnanohjausjärjestelmää (ERP) ja erilaisia analysointityökaluja. Tämä mahdollistaa kokonaisvaltaisen ymmärryksen tuotannontilasta ja antaa näkymän kehityskohteisiin keskitetysti yhden järjestelmän kautta. MES-järjestelmä antaa sinulle tarvittavat tiedot, jotta pystyisit optimoimaan prosessit ja tekemään parempia päätöksiä.

Modernin MES-järjestelmän avulla pystyt:

  • Keskittämään resurssien, energian ja tehokkuuden hallinnan
  • Ennakkoimaan puutteet ja myöhästymiset seuraamalla datapohjaisesti laitoksia, koneita ja järjestelmiä sekä materiaali- ja henkilöstöresursseja.
  • Vähentamään energiankulutusta ja syntyvää jätettä
  • Pienentämään varastokokoja ja tunnistamaan kalliit tuotantokatkot
  • Parantamaan toimitusvarmuutta
  • Parantamaan jäljitettävyyttä

#1 MES – Gartner® Magic Quadrant™

GE Vernovan Proficy MES-ratkaisu menestyi Gartnerin tunnetussa Magic Quadrant -raportissa erinomaisesti jo toistamiseen vuonna 2023!

Saat vuoden 2023 raportin käsiisi maksutta täyttämällä lomakkeen GE Vernovan -verkkosivuilla alla olevan linkin kautta.

Gartner MES Leader 
We're a LEADER 2023 Gartner Magic Quadrant™ for Manufacturing Execution Systems 

Taustalla kuva tehdastilasta.

Moduuleista koostuva MES-järjestelmä vastaa yksilöllisiin tarpeisiin

Yksi ja sama MES-järjestelmä ei sovi kaikille ja ajan kuluessa tarpeet muuttuvat. MES-ratkaisuimme taipuu vaihteleviin tarpeisiin ja sen eri moduulit sopivat yhteen saumattomasti. Asiantuntijamme osaavat auttaa sinua valitsemaan parhaan kombinaation tämän hetkisiin tarpeisiinne. Ohessa järjestelmän keskeisimpiä moduuleita lyhyesti esiteltynä:

Tehokkuuden hallinta

Moduuli seuraa ja valvoo laitteiden tehokkuutta (OEE) ja muita kriittisiä keskeisiä suorituskykyindikaattoreita kuten seisokkeja, hukkaa, tuotantomääriä, MTFB:tä (mean time between failures) ja MTTR:ää (mean time to repair).

Tuotannonhallinta ja seuranta

Moduuli valvoo tuotantotoimintoja ja ohjaa tuotevirtoja eri laitteiden välillä. Lisäksi se mahdollistaa yksittäisten tuotteiden jäljitettävyyden valmistusprosessien jokaisessa vaiheessa ja tuottaa raportit esimerkiksi auditointeihin.

Laadunhallinta

Laadunhallintamoduulin avulla voit olla varma tuotteiden tasalaatuisuudesta. Se tarjoaa trendejä, tilastoja ja ilmoittaa, mikäli laatutasoissa ilmenee muutoksia. Moduuli tukee myös biotieteiden alalle tärkeää CFR 21 -säädöskokoelman osaa 11.

Eräanalyysi

Moduuli sopii sekä uusiin, että olemassa standardeihin perustuviin eräsuoritusjärjestelmiin (DCS) kerroksellisen sovelluslähestymistavan ansiosta. Eräanalyysi tukee ISA-88 standardia.

Aikasarjatietokanta

Tehokas aikasarjatietokanta on suunniteltu suurivolyymisten tuotantotietojen keräämiseen, tallentamiseen ja jakeluun. Toimii myös pilvipalveluna.

Selainpohjainen visualisointi

Luot web-pohjaisia näkymiä nopeasti ilman koodia ja teet tiedon ymmärtämisestä helppoa ja nopeaa.

Tuotannonsuunnittelu ja hienokuormitus

Graafisen käyttöliittymän avulla suunnittelet ja muokkaat lennosta tuotannon eri vaiheita. GANTT-kaavio ja suomenkielinen käyttöliittymä tekevät työkalun omaksumisesta vaivatonta.

Uponor hyödyntää laajasti MES Smart Factory tuotteita

Voin vakuuttaa, että toiminnalliset parannukset ovat olleet huomattavasti suuremmat kuin tehdyt sijoitukset“,
Peter Thompson

Lue, kuinka Uponorilla on hyödynnetään Smart Factory tuoteperheen tuotteita.

Uponorin työntekijä hymyilee
MES-moduulit

Kerromme mielellämme lisää!

Asiantuntijamme auttavat tunnistamaan juuri teidän tarpeisiinne parhaiten soveltuvan ratkaisukokonaisuuden.

Ota yhteyttä