Home Asiakastarinat Sandvik SRP

Sandvik SRP:n nettotuotanto kasvoi 15 % RS Productionin avulla

Sandvik SRP yksikkö Svedalassa on maailman johtava kaivos-, louhintateollisuuden ja rakennusalan käyttämien murskainten toimittaja ja kehittäjä. Sandvik SRP on tuottanut kaivosteollisuuden välineistöä 1950-luvulta lähtien. Maailmanluokan toimittajan asema perustuu laatuun ja hyvään tuottavuuteen taaten mahdollisuuden pysyä kehityksen eturintamalla.

Ongelmana laitesidonnaisuus ja manuaalinen raportointi

Sandvik SRP:ssä on työskennelty pitkään Lean-menetelmien parissa ja seurattu tehokkuutta konetasolla. Valitettavasti aiempi OEE-järjestelmä oli riippuvainen käytössä olevista laitteista, eikä toimisi uuden laitekannan kanssa. Lisäksi raportointia tehtiin yhä välillä kynällä ja paperilla.

Kun laitteita päivitettiin tai korvattiin, johdonmukainen tuotannontehokkuuden mittaaminen ei enää ollut mahdollista. Sandvik tarvitsi joustavan ja helppokäyttöisen ratkaisun, jolla saisi tuotannon tiedot osaksi päivittäisjohtamista ja tukemaan työn kehittämistä. Monia vaihtoehtoja vertailtuaan Sandvik valitsi RS Productionin.

RS Production OEE-järjestelmän käyttöliittymä on selkeä ja helpppokäyttöinen
RS Production käyttöliittymä on selkeä. Kuva: Good Solutions

Ratkaisuksi parempi OEE-järjestelmä

RS Production i4 Pro täytti Sandvikin kovat vaatimukset. Ratkaisevia vaatimuksia oli muun muassa kattava laiteyhteensopivuus, käytettävyys ja mahdollisuus monitoroida tuotantoa reaaliajassa. RS Productionia käyttämällä operaattorit voivat helposti kirjata seisokin ja häviön syitä. Tieto esitetään tuotanto- ja laitostason johdolle reaaliaikaisesti visuaalisissa raporteissa. RS Production tukee päätöksentekoa päivittäisessä ohjaamisessa ja antaa pääsyn olennaiseen dataan, joka tukee kehittämistyötä.

”RS Productionin avulla on helppo keskustella ratkaisujen löytämisestä faktojen perusteella. Meillä on yhteinen perusta ja voimme visualisoida tiedon, jotta kaikki ymmärtävät sen. RS Productionilla voimme säädellä, mitä tietoa esitämme ja kuinka se visualisoidaan.”

Thomas Bauer, laatu- ja tuotantoteknologian päällikkö Sandvik SRP

Kaiken kaikkiaan jokaisen tuotannon osa-alueen on joustavaa, yksinkertaista ja tehokasta tehdä parempia päätöksiä nopeammin, kun tuotannolla on pääsy visuaalisiin ja helposti ymmärrettäviin faktoihin.

Hyötyinä jopa 15 % kasvu nettotuotannossa

Sandvik tunnistaa nyt tehtaan todelliset pullonkaulat. Sen myötä nettotuotanto on kasvanut jopa 15 % tietyillä tuotantosegmenteillä, ilman tarvetta lisätä työvuoroja tai koneiden käyntiaikaa.

Samoin Sandvik näkee, että tulevaisuudessa on paljon potentiaalia parantaa ja lisätä tehokkuutta. RS Productionin tarjoamat tiedot päivittäisjohtamisen ja työn kehittämisen pohjana ovat mahdollistaneet sen, että tuotanto on kasvanut tasaisesti ja pysynyt hyvänä. Sen seurauksena Sandvik voi hyödyntää koko tuotantokapasiteettiaan ja välttää kalliita laiteinvestointeja.

Asiakastarina Sandvik SRP otti käyttöön OEE-järjestelmän
Sandvik SRP:n nettotuontanto on kasvanut jopa 15% RS Productionin avulla. Kuva: Good Solutions

Lisätietoja
icon: tehokkuus
RS Production

Nykyaikaisen OEE-järjestelmän avulla teet parempia päätöksiä

 

Lue lisää
heart icon
Asiakastarina

VMT hyödyntää OEE-tehokkuudenseurantaa kaikilla puhallusmuovauksen tuotantolinjoillaan.

Lue asiakastarina
DataSheet
Blogi

Ota tuotannon pullonkaulat haltuun OEE:n avulla

Lue blogi

Kerromme mielellämme lisää!

Myyntimme ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun haasteeseesi ja ympäristöösi.

Ota yhteyttä