Home Asiakastarinat Myllyn Paras

”IT-konsultit tietävät, miten asiat menevät teoriassa. Novotek tietää, miten asiat menevät oikeasti.” Janette Hietanen, tuotannonsuunnittelija, Myllyn Paras

Ratkaisu

 • Kapasiteetin hallinta
 • Varastotasojen seuranta
 • Valmistuksen työnohjaus

Tuote

 • ROB-EX Scheduler

Hyödyt

 • Toimitusvarmuuden hallinta
 • Visuaalinen kokonaiskuva tuotannon töiden tilanteesta
 • Valmistuskapasiteetin ja varastojen helppo seuranta
 • Tuotannon ennakoitavuus ja helppo tiedonsaanti
 • Reaaliaikainen kommunikaatio tuotannon lattiatason ja tuotannonsuunnittelun välillä
 • Kapasiteettirajoitteiden hallinta
 • Reaaliaikainen tiedonsiirto tietojärjestelmien välillä (integraatiot mm. ERP-järjestelmän kanssa)

Toimitusvarmuuden tehokas hallinta

Myllyn Paras Oy on suomalainen jauhojen, hiutaleiden, pastatuotteiden ja leivonnaispakasteiden valmistaja, yksi maamme johtavista. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Myllyssä jalostuu vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Tuotannonsuunnittelu on laajan tuotevalikoiman takia haastavaa. Pelkästään pakkaamossa täytyy hallita paljon tuotteiden keskinäisiä riippuvuussuhteita, ja menekkiä on vaikeaa ennustaa.

Tuotannonsuunnittelua haluttiin kehittää Myllyn Parhaalla, jotta suuren kokonaisuuden voisi hahmottaa tehokkaasti. Konfiguroitava ja helposti käyttöönotettava tuotannonsuunnittelujärjestelmä ROB-EX auttaa suunnittelemaan kapasiteetin käytön optimaalisesti ja varaamaan varastoon oikeita tuotteita juuri oikeaan aikaan. Lisäksi se helpottaa työvuorojen suunnittelua. Järkevä tuotannonsuunnittelu tehostaa työtä, mikä vaikuttaa suoraan myös toimitusvarmuuteen.

Nopea kokonaiskuva ja ennakoitavuus

ROB-EX on antanut Myllyn Parhaan tuotannonsuunnitteluun paremman kokonaiskuvan, mitä tapahtuu ja mitä tehdään. Planner-käyttöliittymä tarjoaa nopeasti tiedon, jota tuotannonsuunnittelussa päivittäisessä työssä tarvitaan, ja auttaa hahmottamaan kokonaisuuden mikä puolestaan lisää tuotannon ennustettavuutta. Työaikaa ei mene tiedon etsimiseen, vaan ajan voi käyttää merkitykselliseen ja kehittävään työhön.

”Jos pitäisi valita yksi suosikkiominaisuus, se olisi Gantt-kaavio. Siitä näkee yhdellä vilkaisulla, mitä tapahtuu. Toinen kätevä toiminto näyttää varastosaldojen muutokset. Näen nopeasti, mitä viikolla tulee tapahtumaan suunnitellun tuotannon ja tilausten osalta – esimerkiksi, jos suurimotilauksia on jonossa, mutta varastossa ei tavaraa”, tuotannonsuunnittelusta vastava Janette Hietanen kertoo.

Tiedon jakaminen tuotantoon

ROB-EX:n myötä Myllyn Paras on käyttöönottanut ominaisuuksia, joilla työntekijöille jaetaan ajantasaista tietoa tuotannon etenemästä ja tiedotetaan suunnitelmiin tulevista muutoksista.

”Halusimme, että työntekijöiden ei tarvitse odottaa työnjohdon saapumista, vaan he pystyvät vuoroon tullessaan itse selvittämään, mitä pitää tehdä, ja aloittaa työt”, Hietanen kertoo.

Esimerkiksi vuoronvaihto sujuu helpommin, jos kaikilla on kattava tieto siitä, mitä ollaan tekemässä ja milloin tekeillä oleva erä valmistuu. Tilausten aloitukset ja valmistumiset nimittäin harvemmin ajoittuvat samaan aikaan vuoron vaihtumisen kanssa.

Yhteistyö Novotekin kanssa

Hietanen on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön Novotekin kanssa. Hietanen kertoo, että Novotekin asiantuntijat osoittivat ymmärtävänsä, miten tuotantolaitokset toimivat ja mitkä ovat Myllyn Parhaan haasteita.

”IT-konsultit tietävät, miten asiat menevät teoriassa. Novotek tietää, miten asiat menevät oikeasti”, Hietanen kiteyttää.

Yhteyttä on pidetty tiiviisti ja kaikki on sujunut mallikkaasti. Novotek voi reagoida lyhyelläkin varoitusajalla, jos apua tarvitaan. Jos hän esimerkiksi kuvailee, millaista tietoa tarvitsisi, Novotek osaa nopeasti kertoa, millä toiminnolla sen saa järjestelmästä.

Lisätietoja
tuotannonsuunnittelu iconi
ROB-EX Scheduler

Helppokäyttöinen ja toimintavarma työkalu tuotannonsuunnitteluun.

Lue lisää
heart icon
Asiakastarina

Teampac kasvatti tuotantoa 40% henkilöstöresursseja lisäämättä.

Lue asiakastarina
DataSheet
Blogi

Eroon exceleiden pyörittelystä tuotantolaitoksissa.

Lue blogi

Kerromme mielellämme lisää!

Myyntimme ja asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun haasteeseesi ja ympäristöösi.

Ota yhteyttä