Home Ajankohtaista Katso mitä uutta OPC Routerin versio 4.28 tuo mukanaan
Tuotepäivitykset

Katso mitä uutta OPC Routerin versio 4.28 tuo mukanaan

Uusin OPC Router 4.28 -versio tuo mukanaan uusia ja merkittäviä ominaisuuksia, kuten uusia liityntämahdollisuuksia tarjoava Sparkplug-laajennus. Inrayn tuore kumppanuus HiveMQ:n kanssa sekä yhdistymismahdollisuudet uusiin pilviympäristöihin (WAGO ja Oracle) täydentävät uutta versiota.

OPC Router versio 4.28
Sparkplug

Sparkplug – kehitetty vastamaan teollisuuden tarpeisiin

Tulleessaan markkinoille MQTT-protokolla yksinkertaisti laite- ja pilviviestintää merkittävästi. Nopeutensa ansiosta se tarjosi erinomaisen ratkaisun teollisuuden pilviratkaisuihin, mutta sen suurempi kuormittavuus aiheutti ongelmia monille koneille ja laitteille, monet jäivätkin kaipaamaan vaihtoehtoista ratkaisua.

Tähän tarpeeseen The Eclipse Foundation kehitti erityisesti teollisten sovellusten käyttöön sopivan Sparkplug-määrityksen. Se kuvaa, kuinka edge-laitteet ja MQTT-yhteensopivat laitteet voivat kommunikoida keskenään MQTT-välittäjän kautta. Sparkplug toteuttaa ennalta määrittelyn mallin MQTT:n välitettäväksi, jonka ansiosta suunnittelun tarve vähenee ja itse käyttöönotto nopeutuu. Sparkplug on saanut kansainvälisesti vahvan hyväksynnän teollisuudessa. Se parantaa toiminnan tehokkuutta ja edistää yrityksen digitalisaatiota.

Kyseinen MQTT-spesifikaatio on tuotu OPC Routerin versioon 4.28. OPC Router lähettää ja vastaanottaa viestejä MQTT-clientina hyödyntäen Sparkpluginia. Sovelluksen käyttö on helppoa, sillä objektit yhdistetään graafisen käyttöliittymän avulla. Voit myös seurata vapaasti MQTT-tiedonsiirtoa selaamalla tai listalta valiten.

Lue lisää OPC Routerin kotisivuilta: What is Sparkplug?

OPC Router ja kumppanuus HiveMQ:n kanssa

Uudet kumppanuudet ja Plug-init

Kumppanuus HiveMQ:n kanssa

HiveMQ:n kehittämät MQTT-välittäjät varmistavat tehokkaan, nopean ja luotettavan tiedonsiirron. HiveMQ perustuu avoimiin IoT-standardeihin ja mahdollistaa pääsyn lukuisiin MQTT-clientteihin. Uusi kumppanuus tuo OPC Routerin käyttäjille entistä laadukkaamman tiedonsiirron.

MQTT-verkossa välittäjä vastaanottaa ja jakaa viestejä ja tietoja vastaavien MQTT-clientien kanssa. HiveMQ-kumppanuuden avulla on nyt entistä helpompaa rakentaa digitaalista järjestelmänäkymää ja toteuttaa digitalisointia tuotannossasi.

OPC Router versio 4.28 saat yhteyen WAGO cloud:iin

Pääsy WAGO IoT Cloudiin – WAGO Cloud Profilen avulla

OPC Router versio 4.28 avulla voit luoda yhteyden WAGO Cloudiin. Pilvi kerää ja analysoi dataa eri koneista ja laitteista. MQTT:n avulla voit konfiguroida ja yhdistää pilviympäristöön. WAGO Cloud profiilin kautta konfigurointi on helpompaa. Lisäksi saat suoran pääsyn WAGO-laitteiden tietoihin.

OPC Router 4.28 sisältää plug-inin ORACLE cloud:iin

Oracle Cloudin avulla tieto on saatavilla kaikkialla maailmassa

Oracle Cloud on maailman tehokkain pilvipalvelu, joka on suunniteltu suorittamaan sovelluksia nopeammin, turvallisemmin ja kustannustehokkaammin. Se tarjoaa kaikki ne palvelut, mitä tarvitaan digitaalisen järjestelmäympäristön rakentamiseen ja käyttämiseen.

OPC Router pystyi jo vanhemmissa versioissaan yhdistämään Oracle tietokantaan. Uusi versio tuo mukanaan Plug-Inin, joka mahdollistaa yhteyden luomisen itse pilvipalveluun. Sen myötä voidaan siis lähettää ja vastaanottaa dataa suoraan pilvestä.

Muuta huomionarvoista versiossa 4.28

  • MQTT 5 tuki
  • Edge-käyttö offline-sovelluksissa: OPC Routerin lisensointi on mahdollista TPM-moduulin kautta. Tämä moduuli suojaa laitetta luvattomalta käytöltä ja vahvistaa nyt myös OPC Router -lisenssin yksilöidysti. Tämä innovaatio mahdollistaa OPC-reitittimen käytön offline-tilassa Docker Containerissa. Internet-yhteyttä ei enää tarvita TPM-lisenssien yhteydessä.
  • Laajennus email Plug-In’issä. Microsoft on muuttanut sähköpostin todennusta lokakuun 2022 alusta. Sähköpostitriggeriä käyttävät hyötyvät tästä turvallisemman todennusmenettelyn ansiosta.

Kokeile OPC Routeria omassa ympäristössäsi

Täytä lomake

Mikä on OPC Router?

OPC Router on saksalaisen Inrayn kehittämä automaatio ja tuotantoympäristöihin kehitetty integraatiotyökalu, jolla yhdistät laitteet ja järjestelmät toisiinsa drag-and-drop periaatteella – helposti, nopeasti ja toimivasti.

OPC Router on nimeään huomattavasti laajempi ja kokonaisvaltaisempi tiedonvälitys- ja yhdistämistyökalu. Tullessaan markkinoille OPC Router perustui yhteyksien luomiseen ainoastaan OPC-lähestymisen kautta, mutta nykypäivänä teknologia on kehittynyt huomattavasti ja uusien sisäänrakennettujen yhdistämismahdollisuuksien määrä on kasvanut merkittävästi (esimerkiksi SAP, SQL, REST, SOAP…).

Lisää uutisia