Home Insights OEE -webinaarisarja
OEE

OEE -webinaarisarja

OEE:n maailmanlaajuinen suosio perustuu sen yksinkertaisuuteen ja toimivuuteen. OEE-mittaustapa on standardi (PSK 7501), jonka avulla tuhannet teollisuusyritykset kehittävät ja tehostavat toimintaansa nyt ja tulevaisuudessa.

Kolmiosaisessa OEE-webinaarisarjassa saat nopeasti informatiivisen peruskurssin OEE:sta ja sen hyödyntämisestä teollisuudessa – konkreettisin esimerkein. Webinaarisarja on ilmainen ja vapaasti katsottavissa.

Mikä ihmeen OEE? Lue lisää

Webinaarisarjan rakenne:

OSA 1. Löydä tehtaasi piilevä kapasiteetti OEE:n avulla

OSA 2. OEE jatkuvan parantamisen ja päivittäisjohtamisen työkaluna

OSA 3. Kehitystyökalu tiedolla johtamisen tukena (OEE-järjestelmän demo)

OSA 1: Löydä tehtaasi piilevä kapasiteetti OEE:n avulla

Jos video ei näy, paina tästä.

Aloitetaan perusteista. Nykypäivänä teollisuusyritykset kohtaavat erilaisia haasteita aina kiristyvistä laatu- ja viranomaismääräyksistä tiukentuviin kustannuspaineisiin ja yllättävien seisokkien aiheuttamaan haittaan. Faktaan pohjautuviin päätöksiin tarvitaan käyttökelpoista, laadukasta ja reaaliaikaista dataa. Miten näihin haasteisiin voidaan vastata digitalisaation keinoin?

Webinaarissa saat vastaukset kysymyksiin:

  • Mikä on OEE?
  • Mitä OEE:lla tehdään?
  • Mitä hyötyjä OEE:ssa on?
  • Miten sitä kannattaa käyttää?
  • Miten aloittaa OEE:n hyödyntäminen?

Lisäksi kuulet tuotannon häviöiden tunnistamisesta ja rikastamisesta sekä eri häviömalleista.

OSA 2: OEE jatkuvan parantamisen ja päivittäisjohtamisen työkaluna

Jos video ei näy, paina tästä.

Toisessa webinaarissa pureudutaan astetta syvemmälle OEE:n maailmaan. Jatkuvalla parantamisella pyritään kehittämään prosesseja ja toimintamalleja sekä poistamaan ongelmia. Tarkoituksena on saada aikaan kannattavampaa liiketoimintaa ja tuottaa lisäarvoa.

Webinaarissa käydään läpi PDCA -menetelmä prosessien kehittämiseen ja A3 työkalu, joka auttaa tunnistamaan ongelmien juurisyyt. Näiden työkalujen avulla pystyt toteuttamaan jatkuvaa parantamistyötä. Sekä annetaan käytännölliset neuvot päivittäisjohtamisen kehittämiseen.

OSA 3: OEE-kehitystyökalu tiedolla johtamisen tukena

Jos video ei näy, paina tästä.

Webinaarisarjan viimeisessä osassa esitellään markkinoiden monipuolisin valmisohjelmisto tuotannon automaattiseen OEE-tehokkuudenseurantaan: RS Production OEE.

Ohjelmiston kautta pystytään kattavasti hoitamaan päivittäisjohtamista sekä tuotannon hallintaa ja raportointia (MES).

Katso RS Production OEE -ohjelmiston demo. Videon lopussa kuulet myös kuinka OEE-järjestelmän käyttöönottoprosessi etenee. Tyypillisesti pilottijärjestelmän käyttöönotto kestää 2-4 viikkoa.

Kokemuksia OEE:n käytöstä
Sandvik RSP

Sandvik RSP:n toimitaa murskaimia kaivosteollisuuden ja rakennusalan käyttöön. Sen nettotuotanto kasvoi 15 % OEE -järjestelmän käyttöönoton jälkeen.

Lue asiakastarina
Brunberg

Suomen vanhin makeistehdas Brunberg saa luotettavaa ja reaaliaikaista dataa tuotantonsa tilasta OEE-järjestelmän avulla.

Lue asiakastarina
VMT Plastic Solutions

Puhallusmuovaus- ja ruiskuvaluratkaisuihin erikoistunut VMT Plastic Solutions paransi tuotantonsa tehokkuutta selvästi RS Productionin käyttöönoton jälkeen.

Lue asiakastarina

Lisätietoja

Olisiko OEE-järjestelmä teidänkin yritykselle toimiva ratkaisu? Ota yhteyttä, niin pohditaan asiaa juuri teidän toimintanne näkökulmasta.

RS Production OEE -järjestelmää voi nyt koekäyttää maksutta! Näin voit olla varma siitä, että ohjelmisto vastaa juuri teidän tarpeisiinne ja on tuottoisa investointi.

Lisää asiantuntijamateriaalia